• Όταν ανάψετε το κερί για πρώτη φορά, αφήστε το να καίει για τουλάχιστον δυο με τρεις ώρες, ώστε να καεί ομοιόμορφα και η καύση του να διαρκέσει περισσότερο.
• Επιπλέον, καλό είναι κάθε φορά που σβήνετε ένα κερί και πριν το χρησιμοποιήσετε ξανά, να κόβετε και πάλι το καμένο φυτίλι που περισσεύει. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγουμε να μαυρίζει το δοχείο του κεριού όταν το ανάβουμε για δεύτερη και τρίτη φορά.
• Σε διαφορετική περίπτωση, χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι ή έναν κηροσβέστη (το ειδικό αξεσουάρ που μοιάζει με καμπανούλα για το σβήσιμο των κεριών). Αυτό συστήνεται για να μην χάνεται το ευωδιαστό άρωμα πίσω από τον λευκό καπνό που αφήνει το φυτίλι που σβήνει.